Konzultáció

Ha még nem egészen világos, mi is az a coaching, nézd meg ezt a párperces videót, és nem lesz szükséged további magyarázatra.

Hogyan működik a coaching?

Elakadtál az életedben? Úgy érzed, valami nem kerek? Nincs önbizalmad? Stresszes életszakaszban vagy? Döntéshelyzetbe kerültél? Őrlődsz valamin? Gubanc került az utadba? Elveszett a motivációd? Csökkent a lelkesedésed, az életkedved? Megmásznál egy falat, egy hegyet, de nem tudod, hogyan fogj hozzá?

HA VÁLTOZTATNI SZERETNÉL, JÓ HELYEN JÁRSZ!

A  konzultáció a változtatás egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módja!

A Coaching egy világszerte elismert és szívesen, a mindennapokban használt, alkalmazott pozitív szemléleten alapuló módszer akkor, amikor a fenti, vagy a fentiekhez hasonló kérdések előtérbe kerülnek az életedben. A Coaching kulcsa a változás, a változtatás, a változtatni akarás egy jobb, boldogabb élet reményében. A Coach segítő kezet nyújt, támogat, meghallgat, kérdéseket tesz fel, de sosem oldja meg a problémát! Különböző utakat segít feltárni, különböző eszközökkel, melyek mind azt helyezik kilátásba, hogy az ügyfél megtalálja a saját megoldását céljainak eléréséhez! Mert a lényeg, a coaching folyamatok célja ez: a saját megoldás!

Mit nyújt neked a coaching?

Elsősorban önismeretet és önbizalmat! Megismered önmagad és a működésed mechanizmusait, ezáltal magabiztosabban állsz a további kihívások elé is, hatékonyabban képviseled önmagad. Lesznek rádöbbenéseid, felismeréseid,”úristenhogynemláttamezteddig?!” élményeid. A coaching folyamata (a folyamat kb. 5-6 alkalomból áll) alatt megleled a válaszaid a kérdésekre, önbizalommal, erővel telve és tudatosan fogsz nem csak elindulni, de végig is menni az utadon a kitűzött céljaid felé, mert tisztában leszel a ‘HOGYAN?’-nal.

Mi is tulajdonképpen a Konzultáció?

A Konzultáció általában olyan, mint egy “nagy beszélgetés”, amely alatt részletesen elmesélheted azt az elakadást, élethelyzetet, amely foglalkoztat, és elkezdhetünk dolgozni rajta, vagy éppenséggel lehet néhány “ahhaa” élményed, mellyel már sokkal könnyebben vágsz neki a folytatásnak. Akár a segítségemmel, akár egyedül, de mindenképpen egy lépéssel előrébb jutsz az adott helyzetből. A konzultáció lehet egy egyszeri beszélgetés, vagy a coaching folyamat első alkalma.

Hogyan zajlik egy Coaching folyamat?

Az általában 5, alkalmanként 60-90 perces üléseken az ügyfél feltárja az elakadását, problémáját, konfliktusát, megfogalmazza a célját, amelyet vagy amelynek megoldását a folyamat végére (tehát a 5-6 .alkalomra) nagy valószínűséggel eléri. A coach és a kliens együtt dolgozik, különféle gyakorlatokon, sok beszélgetésen, kérdésen keresztül jutnak el oda, hogy az ügyfél megtalálja a saját válaszait, a saját megoldását az adott problémára, legyen az párkapcsolati, munkahelyi, időgazdálkodási probléma, esetleg fogyókúra, karriertervezés, vagy akár egy fontos döntési helyzet.

Hol zajlanak a beszélgetések?

Bárhol, de általában nyugodt környezetben, ha máshogy nem megoldható (pl. vidéki, külföldi ügyfelek esetén), Skype-on is remekül működik. Egy kávézó is akár kitűnő helyszín lehet, vagy egy csöndes folyóparti szakasz, a te igényeidhez alkalmazkodom, ha nem túl extrémek.

Kell valamit vinnem?

Magadon kívül semmit.

Milyen gyakran kell járnom? És meddig tart egy ülés?

Az én javaslatom a heti rendszeresség, de előfordulhat, hogy 10 naponta is elég találkozni. Minden attól függ mennyire érzed sürgetőnek a megoldást, illetve milyen időbeli és anyagi lehetőségeid vannak.

Egy ülés általában 60-90 perc.

Ki tud majd arról, mi hangzik el az üléseken?

Senki a coach-on és az ügyfelén kívül. A Coach-nak titoktartási kötelezettsége van, semmi nem kerül ki az üléseken lezajlott beszélgetésekből, esetleges személyes adatokból.

Mennyibe kerül egy ülés?

Részletes árlista és megrendelhető csomagok az Árak oldalon.

Mi történik, ha nem tudok elmenni egy ülésre?

Az ülés 48 órával korábban lemondható, egyéb esetben az elmaradt ülés árát is ki kell fizetni.

Ha további kérdésed lenne, keress minket!

MAROSVÁRI MELINDA

coach, életmódtanácsadó, fitness tréner

+36 30 408 67 09
info@eldjolazeleted.hu
eldjolazeleted@outlook.hu

KÖRMENDI ANITA

coach, szervezetfejlesztő, tréner

+36 20 344 44 21