Referenciák

Ügyfeleink visszajelzése a Konzultációk, illetve a lezárt Coaching-folyamatok után:

T-Cs. Bori (Svájc):

“Meli kifogyhatatlan energiával táplál már a jelenlétével is a coaching alatt. Kérdéseivel inspirál és elgondolkodtat, ezzel segíti az elmélyedést, hogy igazi megoldásokat találjak a lehetetlennek tűnő kérdéseimre.”

Heni (Halásztelek)

“Köszönet Neked! Valószínűleg én vagyok coach szakmád eddigi csúcspontja! Egy alkalom alatt annyira magabiztosan, megértően és erős tudással “kócsoltál” meg engem, hogy gyökeresen megváltozott az életem. Szembesítettél önmagammal, kimondattál kimondatlan dolgokat, rávezettél, hogy értékesebb ember vagyok, mint gondoltam… Ennyi kellett. Most magabiztos vagyok, erősnek érzem magam, határozott döntéseket hozok, én ÉN vagyok.
1 alkalom!!! Köszönöm!!!”

V. Adrienn (Budapest)

“Hol is kezdjem? 3,5 évvel ezelőtt teljesen váratlanul kivételes lehetőségem adódott: részt venni egy mentálhigiénés segítői tanfolyamon és vizsgázni. Ott álltam az Élet nevű ring egyik sarkában az utolsó körökben kapott gyomrosoktól meg egyenesektől kábán, a KO szélén, friss bizonyítvánnyal és másnap besétálhattam volna egy eü intézmény kapuján dolgozni vele. Azon járt az agyam, hogyan érjem el, hogy a bennem levő fájdalomból még véletlen se adjak át másnak. Hogy kell jól segíteni? Ehhez először magammal kell tisztában lenni. Így indultam önismereti útra, sok különféle szakemberrel találkoztam, sportorvos, pszichológus, kineziológus, életmód-tanácsadó, női- és buddhista közösségek, stb. Volt aki csak egyetlen területtel foglalkozott, volt aki azt mondta párhuzamosan is lehet tanulni meg segíteni, volt ahonnan sikítva menekültem  és volt aki szabályosan kirúgott mert nem elég gyorsan és nem elég vakon követtem az utasításait. Rengeteget tanultam, fejlődtem mindenből, mindenkitől. A “válaszok”, további kérdéseket szültek és indult el egy “végtelen történet”, így találtam Zumba-oktató kolleganőm Marosvári Melinda hirdetésére, hogy Coaching-gal foglalkozik.
Érdekérvényesítési nehézséggel fordultam hozzá, de az első alkalommal világossá tette – a gondok eredője más irányban keresendő. Életvezetési és szervezési irányba indult a megbeszélés és az első perctől azt éreztem, mint egy jó edzővel, itt bizony nekem kell dolgozni, én döntök az irányról, saját magam kell rájöjjek a megfejtésre, itt nincs megmondóember, nem akarnak erővel megváltoztatni és főleg nincs ítélkezés és minősítés. Elég nehéz velem, mégis végig könnyed, barátságos légkörben, mindig a lényegi útra visszaterelve zajlottak a megbeszélések. Egy új dimenzióját ismertem meg a segítő szakmának, ahol amellett, hogy nyilvánvaló a segítség mértéke és nagysága, megadja az embernek a sikerélményt is, hogy “öcsééém, aztaa, ezt megcsináltad!” 
Részemről megtanultam, hogy a tudatos tervezés hiányozhat a hétköznapokból szigorú napirend mellett is, hogy nem minden “elcseszett” ami annak látszik és ér “menet közben” a terven változtatni okkal, nem véghezvinni mindenáron. Ezek csak a tények, nem beszéltem még a “mellékhatásokról”: megsűrűsödtek az észrevehető szubjektív “tökéletes napok”, gördülékenyebbé váltak a elintéznivalók, megbeszélések és drasztikusan csökkent a késések, a hiányérzet- és elrontás-tüskék száma – az élet minden területén. Nyilván olyan ez, mint az első gerenda-gyakorlat, az utolsó megbeszélés után az ember ott áll az edző biztonságot adó pálcája nélkül és tripla erősnek érzi a gravitációt, de ha odafigyelsz, rájössz ott van minden információ, amivel megmaradhat az egyensúly, Akkoris, ha rögtön nem is vetted észre. Mindenkinek ajánlom, bármilyen kicsi vagy nagy problémákra való gyúráshoz, továbblépéshez, más szempontok megismeréséhez, keressétek bátran Melinda coaching-ját, szebb lesz tőle a világ! 

H. Éva (Szigetszentmiklós)

“Régóta érdekelt a coaching folyamata… Úgy gondolom, hogy az önismeretemmel, önfejlesztésemmel sosem voltak nagy bajok, egy nagy folyamatábra részekén tekintek magamra, ám még ebben a szépen kontrollált életben is akadtak elakadásaim, amikkel nem tudtam egyedül megbirkózni. Ekkor toppant az életembe Melinda, akinek egyéb munkásságait régóta figyelemmel kísértem és csodáltam. Hitelesnek láttam abban, amit csinált, így bizalommal, kíváncsisággal, de némi kétkedéssel vágtam bele a coachingba. Az együtt megélt hat alkalom alatt végig éreztem a figyelmét, törődését, támogatását és amikor a negyedik alkalommal megérkezett a hatalmas és áttörő “aha-élmény” akkor velem örült a sikernek és a hátralévő két alkalommal szintén az ő segítségével körvonalaztam egy új jövőképet. Az azóta eltelt időben is éreztem, hogy nem engedte el a kezem, és tudom, hogy bármikor fordulhatok hozzá a megtorpanásaimmal, esetleges elakadásaimmal, mert szakértő segítséget fogok kapni tőle. Mindenkinek ajánlom, aki tisztában van azzal, hogy a sikerekért tennie kell, a megoldásokat nem mástól várja, de szükségét érzi annak, hogy a nehéz út elején szakértő támogatást kapjon!”

Sz. Ági (Pest megye)

“Szeretném megköszönni Neked, a foglalkozásokat. Sokat segített abban, hogy jobban érezzem magam, átlássam azokat a dolgokat amiket máshogy kell csinálnom, esetleg el kell engednem.

Nagyon jók voltak a beszélgetések, az ahogy rávezeted az embert, hogy mit kell másként látnia, csinálnia. Nem a szájába adod a megoldást hanem a kérdéseiden elgondolkodva jön rá az ember, hogy mit tegyen. Örülök neki, hogy jelentkeztem, és máskor is szeretném igénybe venni ezt a szolgáltatásod, amikor újabb problémával nem sikerül egyedül megküzdenem.

Sok sikert kívánok Neked,  nagyon köszönöm!”

Cs. Katalin (Szigethalom)

„Melindát több éve ismerem, példaértékű számomra az életútja, ezáltal számomra nagyon hiteles. Elég nehéz pillanatomban, egy érzelmi hullámvölgy legalján „véletlenül” talált rám segítő keze amit felém nyújtott… és én elkaptam. Nagyon hálás vagyok empátiájáért, szaktudásáért, bölcsességéért és türelméért. Kérdésekkel, feladatokkal vezetett rá a saját megoldásaimra, irányította, terelte a folyamatot. Megértő, rugalmas és nyitott légkört teremtett, melyben sokkal könnyebben kerültek felszínre saját válaszaim. Találkozásaink maradandó élményt nyújtottak, sokat segítettek abban, hogy a legsötétebb pillanatból újra a fényre jussak. A válaszok mindig bennünk vannak, de néha szükség van egy tapasztalt, éleslátású külső segítőre, hogy rájuk találjunk. Köszönöm Melinda a segítséged!”